- - in Retete Vegane

Cand afinele autohtone se imprietenesc cu ananasul exotic….. iese cevaaaaaa…..mmmmm

Ingrediente

Blat:

  • 200g nuca romaneasca hidratata
  • 100 g migdale hidratate
  • 100 g curmale uscate fara samburi
  • 100 g smochine uscate
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 500 g caju hidratat
  • 1 pastaie vanilie
  • 180 g miere
  • 400 g ananas
  • 200 g ulei cocos

Fructele din crema

  • 100 g ananas cubulete mici
  • 150 g afine

Mod de preparare:

Se prroceseaza toate ingredientele pentru blat in robot, dar nu foarte tare, se pun intr-o forma de tort cu fundul detasabil pe hartie de copt presand cu degetele. Se proceeseaza ingredientele pentru crema, lasand untul de cocos pt final, crema trebuie sa aiba o textura fina. Adaugam in crema fructele (ananasul cubulete si afinele) si turnam crema  peste blat.

Se da la congelator cel putin 5 ore. Cand este gata portionati si savurati!…e deliccciiioooosss.