- - in Retete Vegane

Este sezonul dovleceilor, sunt atat de fragezi si bogati in nutrienti si atatea retete delicioase care ii pot pune in valoare. Incerc sa ma bucur de ei cat pot de mult deoarece cresc ca nebunii in gradina, abia le fac fata.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei medii
  • 3 morcovi rasi
  • 2 cepe taiate marunt
  • 10 linguri de quinoa
  • 1 mana de patrunjel taiat
  • 1 mana de marar taiat
  • 300 ml suc de rosii natural
  • 1 rosie
  • Sare nedoiata
  • Piper

Mod de preparare:

Intr-un vas amestecati toate ingredientele pastrand 200 ml de suc de rosii pentru fiert si rosia pt capace. Taiati dovleceii in jumatati si cu ajutorul unei lingurite scoateti miezul. Puneti compozitia in dovlecei si “sigilati” gura dovleceilor cu cate o felie de rosie.

Intr-un vas asezati dovleceii in picioare, puneti apa cat sa ii acopere putin si lasat-i sa fiarba la foc potrivit timp de 40 de minute. La jumatatea procesului de fierbere adaugati sucul de rosii ramas si sare daca mai este necesar.

Ii puteti orna cu patrunjel verde.

Pofta buna!