- - in Retete Vegane

Pentru mine deliciul sarbatorilor de Pasti il reprezinta drobul, iar varianta mea vegana i-a convins si pe „necredinciosi” ca Pastile nu trebuie sa insemne sacrificiul niciunei fiinte.

Ingrediente drob:

  • 300 g cartofi fierti
  • 250 g morcovi fierti
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 150 g ciuperci
  • 50 g faina de orez
  • sare
  • piper
  • cimbru

Cartofii si morcovii se paseaza bine, peste ele se adauga restul legumelor taiate marunt. Se potriveste gustul cu ajutorul condimentelor si il punem in tava pentru copt. Optional..puteti unge tava de copt cu putin ulei. Pentru decor eu am ales sa fierb morcov si sa il pun in mijlocul compozitiei. Puteti face acelasi lucru si cu ciupercute.

Cand este gata copt, nu pot sa va dau un timp exact, depinde de cuptorul fiecaruia…trebuie sa scada putin si sa fie cat de cat ferm, el se va intari si pe masura ce se raceste. Il scoatem si il lasam la racait o ora. El rece se va taia mult mai bine.

Este delicios.

Pofta buna, si spor!

Voi reveni si cu reteta pentru „ousoarele rosii”.