- - in Retete Vegane

Pentru ca e vara si ne plac deserturile racoritoare, iata un preparat cu arome de vacanta, gustos si foarte usor de pregatit.

Ingrediente:

  • 1 cana de nuci romanesti hidratate 8 ore in apa de izvor
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 500 ml de apa
  • 1 mana de smochine
  • 50 ml de rom
  • 3 linguri de miere zaharisita
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Taiati smochinele in cubulete puneti-le intr-un vas si adaugati peste ele romul. Lasati-le asa de vreo 20 de minute timp in care se vor imbata bine.

Introduceti nucile in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S”, adaugati apa , praful de sare, carobul si mierea si procesati bine pana cand compozitia capata consistenta unei smantani.

Puneti amestecul intr-un recipient, adaugati smochinele aROMate, amestecati si dati totul la congelator timp de 4 ore. Pentru a evita formarea cristalelor de gheata amestecati bine la fiecare 30 de minute.

Pofta buna!