- - in Retete Vegane

Am inventat aceste „ousoare” rosii anul trecut, si au fost senzationale. Iata cum am procedat:

Pt galbenus am folosit rețeta de la brânzica de migdale: jumătate de cana de migdale fără coaja hidratata peste noapte, o linguriță de fulgi de drojdie inactiva, sare de Himalaya neagra (miroase a sulf…adica a oua :))), 2 catei de usturoi, o lingura de suc de lamaie și un pic de apa. Am blenduit ingredientele și am adăugat apa câte puțin astfel încât brânzica sa fie lipicioasa și ușor de modelat. Pentru culoarea galben am adăugat jumătate de linguriță de turmeric (uneori am impresia ca turmericul chiar este asemănător la gust cu gălbenușul de ou). Am format bilute din acesta compoziție 

Albușul de ou l-am făcut din humus de năut, după rețeta clasica. Am pus o cana de năut la înmuiat peste noapte, am fiert-o o ora, am scurs apa și am băgat năutul în blender cu 3 căței de usturoi, o linguriță pasta de susan, o lingura de sus de lămâie, sare roz, piper, 2 linguri de ulei de măsline. Nu am respectat exact cantitățile din reteta de humus pentru ca am vrut sa iasă ușor de modelat, sa nu fie prea moale.
Am purces la lucru repede pentru ca pe măsură ce se răcea, pasta de năut devenea sfaramicioasa.
Am format bilute de humus pe care le-am aplatizat, în mijlocul lor am așezat „gălbenușul și am modelat „albusul” în jurul lui pana când a căpătat forma de ou.
Am tăvălit ousoarele prin 3 linguri de boia dulce amestecate cu o linguriță de boia iute..și. .gata…
DELICIOASE ȘI SĂNĂTOASE!

BEING VEGAN IS AWESOME! emoticon heart

Dacă doriți sa le colorați în verde puteți sa le tăvăliți prin pătrunjel sau oregano uscat și făcut pudra, sau în alte feluri, puteți crea orice.
Pofta buna și sărbători fericite cu liniște în suflet și multa iubire!♡