- - in Retete Vegane

Toamna ne ofera roade minunate, iar dovleacul este una din bogatiile toamnei. Galbenul-portocaliu aprins ascunde o mulţime de carbohidraţi şi beta-caroten… Adevărat răsfăţ pentru pupilele gustative, dar şi un remediu naturist pentru sănătatea şi echilibrul organismului nostru.

Ingrediente

Blat:

  • 300 g fulgi de ovaz macinati
  • 150 g smochine
  • 100 g curmale
  • 200g nuca care a fost hidratat timp de 8 ore in apa de izvor
  • 50-100 ml suc de morcov
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 800 g dovleac curatat
  • 200 g miere sau orice alt indulcitor preferati
  • 30 g psyllium
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara
  • ¼ lingurita cuisoare

200 g nuca pentru décor (optional)

Mod de preparare:

Introduceti ingredientele pentru blat in robotul prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand se maruntesc bine. Adaugati sucul de morcovi treptat, pana cand compozitia devine lipicioasa si usor de modelat. Cand este gata asezati blatul intr-o forma de tarta presand si uniformizand cu degetele.

Introduceti ingredientele pentru umplutura in robotul prevazut cu lama in “S”, cu execeptia psylliumului. Procesati bine dupa care adaugati si taratele de psyllium care vor absorbi lichidul in exces si vor intari compozitia. Asezati umplutura peste blat si decorati cu nuca.

Dupa ce s-a odihnit 15 minute in frigide, portionati si savurati.

Pofta buna!