- - in Retete Vegane

Caisele erau considerate în China antică fructe ale vieţii, iar în cultura persană aveau numeroase semnificaţii legate de puterea zeilor fertilităţii.

Consumul  de caise poate înlătura probleme precum anemia, hipocalcemia, afecţiuni ale inimii, rinichiului, ficatului, afecţiuni digestive si mai ales cele legate de tranzitul intestinal. Caisa este totodată un bun vermifug, antiacneic, diuretic, stabilizant al calciului în oase, conţinând si principii active care ajută la rezolvarea cauzelor unor insomnii. Nu în ultimul rând, în sâmburele de caisă, dar si în pulpa fructului se întâlneste amigdalina, un principiu extrem de important în tratarea cancerelor incipiente.

Ingrediente

Blat:

  • 300 fulgi de ovaz
  • 150 g smochine
  • 100 g curmale
  • 2 linguri carob (pudra de roscove)
  • 100 ml apa
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 1 cana de caju hidratat timp de 4 ore in apa de izvor
  • 700 g caise
  • 50 g ulei de cocos topit la bain marie
  • 3 linguri de tarate de psyllium
  • ½ lingurita pudra de vanilie

Tooping:

  • 500 g caise

Mod de preparare:

Introduceti fulgii de ovaz in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesti pana cand se transforma in faina, adaugati restul ingredientelor si procesati pana cand aluatul devine lipicios si usor de modelat. Asezati blatul intr-o forma de tarta presand cu degetele si dati-l la rece pana la prepararea cremei.

Introduceti nucile de caju in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc bine. Adaugati caisele fara samburi , vanilia si uleiul de cocos si lasati robotul sa mearga pana cand compozitia devine omogena. La final adaugati si tarata de psyllium.

Taiati feliute subtiri de caise si ornati  dupa plac.