- - in Retete Vegane

Pentru ca zilele trecute m-am plimbat cu baietii mei frumosi prin padure, am venit acasa cu o punguta plina de frunze de stevie, untisor, urzici, leurda.

Si iata ce m-am gandit eu sa fac cu ele:

Ingrediente pt tocanita:

  • 3 maini bune de frunze de stevie spalate si curatate
  • 1 cartof dulce
  • 4 cartofi mov, marime medie
  • 4 cepe rosii
  • 2 ardei rosii
  • 3 linguri de bulion (homemade)
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita maghiran
  • sare
  • piper

Mod de lucru: am „calit” in apa ceapa si ardeiul taiate marunt, cand s-au inmuiat putin am adaugat stevia taiata si ea fasii mai mici. Imediat dupa stevie am adaugat cartofii mov taiati cubulete, dupa vreo 3 minute si pe cei dulci ( acestia fierb mai repede decat ceilalti). Am pus bulionul si o parte din sare. In tot acest timp adaugam cate putina apa, atat cat sa fiarba mai usor legumele…si sa ramana tocanita ….tocanita :))).

Cand toate s-au inmuiat, am potrivit de sare si piper, am oprit focul si am adaugat maghiranul si mararul taiat marunt.

Ingrediente pt salata:

  • salata verde
  • spanac
  • leurda
  • untisor
  • castravete
  • usturoi verde
  • ridiche
  • sare
  • ulei masline
  • otet de mere

Taiem toate legumele, le punem intr-un vas si punem ulei, sare si otet dupa gustul propriu.

A iesit totul prea bun.

Sa aveti spor si pofta!<3