- - in Retete Vegane

Zmeura este un fruct delicat si parfumat care contine de 50 de ori mai multi antioxidanti decat capsunile, de 3 ori mai mult decat kiwi si de 10 ori mai mult decat rosiile…..si e buuuuuuunaaaa rau, sau raw :))

Zmeura are proprietati anticancerigene si antimicrobiene si este o sursa importanta de vitamina C, Magneziu, calciu si vitamina A.

Ingrediente

Blat:

  • 250 g mix de nuci romanesti si migdale tinute la hidratat 8 ore in apa de izvor
  • 100 g mix de smochine si curmale
  • 1praf de sare

Crema:

  • 350 g grame caju hidratat 4 ore in apa de izvor
  • 200 g ulei de cocos topit la bain marie
  • 25 g cacao (2 linguri)
  • 100 ml suc de portocale (sucul de la o portocala)
  • 150 g miere
  • 1 lingurita de sos de soia (sau un praf de sare)

Topping:

  • 2 linguri unt de cocos cu aromat topit la bain marie
  • 1 lingurita de cacao
  • 1 praf de sare

400 g zmeura proaspata

Mod de preparare

Blat:

Introduceti nucile in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc partial, adaugati apoi si restul ingredientelor si procesati pana cand compoziutia devine lipicioasa si usor de modelat. Puneti hartie de copt intr-o tava cu fundul detasabil  si apoi azesati blatul presand cu degetele. Dati la rece pana la prepararea cremei.

 

Crema:

Introduceti nucile de caju in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc bine. Adaugati restul ingredientelor si lasati robotul sa mearga pana cand crema capata o textura fina.  Peste blat asezati un strat de zmera dupa care turnati crema. Dati totul la congelator timp de 3 ore. Cand tortul s-a intarit amestecati ingedientele pt topping si tunati-l deasupra.

Decarorati cu zmeura proaspata si savurati.

Pofta buna!