- - in Retete Vegane

Sunt o mare iubitoare de urzici….si iata ca saptamana acesta am gasit in piata la babute urzici si mi-am facut pofta. Si luni si miercuri si azi…:)))

Ce ne trebuie:

  • 2 pungulite cu urzici
  • un vas cu apa clocotita
  • 1 legatura marar
  • sare si piper dupa gust

Maioneza:

  • 100 ml lapte de soia
  • 150 g tofu
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 50 ml ulei masline
  • 1/2 capatana usturoi
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Spalam  urzicile bine si le curatam de paie si buruieni si le oparim in vasul cu apa clocotita. Cand s-au inmuiat le scugem cu ajutorul unei strecuratori, le taiem marunt, marunt si le punem intr-un vas.

Separat in blender sau robotul cu lama in „s” punem toate ingredientele pentru maioneza si mixam bine.

Turnam maioneza peste urzici, punem mararul taiat marunt, potrivim de sare si de piper, amestecam…si gata…..ce bun, cebuuunnnn.

Le-am servit cu grisine facute din faina integrala de grau si maia.

Usturoiul, sarea si piperul se ajusteaza dupa gusturile fiecaruia.

Pofta buna, dragii mei!