- - in Retete Vegane

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 2 cepe medii
  • 4 ciuperci champinion medii
  • Un ardei gras
  • 2 rosii prospete (sau congelate)
  • Sare roz
  • Piper
  • Patrunjel
  • Ulei de masline

Mod de preparare:

Taiati vinetele in jumatati si presarati putina sare pe ele. Intoarceti-le cu fata in jos pe o farfurie sau un gratar si lasati-le sa se scurga. Dupa ce s-au scurs bagati-le un sfert de ora la cuptor la 180 de grade (puteti sa taiati un pic din baza vinetelor pentru a avea stabilitate in tava de copt).

Intre timp intr-o tigaie antiaderenta, “caliti” in apa ceapa si ardeiul tocate marunt. Cand acestea au inceput sa se inmoaie Adaugati rosiile si ciupercile tocate, sarea si piperul. Scoateti o parte din pulpa vinetelor coapte si adaugati-o peste legumele “calite”, lasati totul pe foc inca 5 minute.

Umpleti barcutele de vinete cu legumele “calite” si dati totul la cuptor la 180 de grade 5-10 minute.

Dupa ce le-ati scos din cuptor si s-au linistit un pic, alintati-le cu patrunjel verde si ulei de masline.

Pofta buna!