- - in Retete Vegane

Sunt o varianta de “painica raw” foarte usor de preparat si foarte gustoasa.
Ingrediente:
• 150 g porumb proaspat boabe
• 100 g morcov (puteti folosi si pulpa de morcov ramasa in urma prepararii sucului)
• 4 catei de usturoi
• 2 linguri de faina de hrisca
• Sare neiodata
Mod de preparare:
Introduceti toate ingredientele in robotul de bucatarie prevazut cu lama in forma de “S” si procesati pana cand compozitia devine omogena.
Pe o tava a deshidratorului (pe folie de paraflex sau hartie de copt) intindeti compozitia intr-un strat foarte, foarte subtire (astfel crackersi se vor usca foarte bine si vor deveni crocanti). Portionati compozitia si dati formele dorite biscuiteilor. Ii puteti orna cu marar proaspat tocat si/sau boia dulce de ardei.
Lasati la deshidratat 8 ore la 42 0C. la jumatatea procesului de deshidratare intoarceti-i pe partea cealata.
Daca nu aveti deshidrator puteti aseza compozitia intr-o tava a cuptorului pe o foaie de copt, introduceti tava in cuptor si setati-l la temperatura cea mai mica. Coaceti crackersii cu usa intredeschisa. Cand s-au uscat complet sunt gata.
Puteti sa ii savurati cu pate-uri, salate, supe sau pot inlocui o gustarica.