- - in Retete Vegane

Ce poate fi mai placut intr-o zi calda de vara, decat sa te racoresti cu o inghetata parfumata din fructe?

Este un desert natural, foarte sanatos si incredibil de gustos. Si pentru ca e imposibil sa o alegi pe cea mai buna…zic sa incercam mai multe arome.

Ingrediente

Inghetata de capsuni:

  • 1 cana de caju hidratat 4 ore in apa de izvor
  • 2 cani de capsuni curatate si spalate
  • 3 linguri de miere zaharisita

Inghetat de ciocolata:

  • 1 avocado copt
  • 1 lingura de cacao
  • Sucul de la ½ portocala
  • 1 lingura de miere zaharisita
  • ½ lingurita pudra de vanilie
  • 1 praf de sare

Inghetat de mango:

  • 1 mango copt
  • 1 lingura de miere (optional, mango este foarte dulce cand este copt)

 

Mod de preparare:

Inghetata de capsuni: introduceti in robotul prevazut cu lama in “S” nucile de caju si procesati-le bine, adaugati apoi capsunile si mierea si procesati din nou pana cand s-au transformat intr-o pasta fina. Puneti compozitia intr-un recipient si introduceti 2 ore la congelator.

Inghetata de ciocolata: curatati avocado si taiati-l cubulete, introduceti-l in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S”, adaugati si restul ingredientelor si procesati bine, pana cand se omogenizeaza. Puneti compozitia intr-un recipient si dati 2 ore la congelator.

Inghetata de mango: curatati mango, taiati-l cubulete si procesati-l bine in robotul prevazut cu lama in “S”. Puneti piure-ul rezultat intr-un recipient timp de 2 ore la congelator.

Cand inghetatele sunt gata, cu ajutorul unei linguri pt inghetata, luati din fiecare si aranjati-le frumos in cupe.

Savurati cu placere!…mmmmm nu-i asa ca v-a fost dor de vara?