- - in Retete Vegane

Ingrediente

  • 200g unt de cacao
  • 100 g de caju macinat
  • 2 linguri generoase de miere zaharisita
  • 2 linguri de cacao
  • O lingurita de carob
  • Coaja de portocala
  • Un praf de sare.
  • Un pumn de alune de padure (optional)

 

Mod de prepare

  1. Topiti untul de cacao si mierea la bain marie, adaugati coaja de portocala si sarea.
  2. Luati 4 linguri din acest amestec si turnati-le in forme pentru bomboane pentru a crea “efecte speciale”. Pentru culoarea roz adaugati in aceasta compozitie o lingurita de piure de visine si puneti totul 10 minute la frigider.
  3. Intre timp in amestecul topit de miere si unt de cacao adaugati cacaua si carobul si cele 100 g de caju macinat.
  4. Scoateti formele din frigider, adaugati in interior cate o aluna de padure (optional) si completati cu restul compozitiei de ciocolata. Daca nu va plac alunele de padure le puteti inlocui cu migdale sau fructe uscate.
  5. Puteti face pralinele asortate: colorate cu aluna sau simple.
  6. Se lasa o ora in frigider pana se intaresc.

 

Pofta buna!