- - in Retete Vegane

In aceasta perioada piata este mai plina ca niciodata de verdeturi si legume de primavara crescute in mod natural de catre producatorii locali.

Toate aceste verdeturi bogate in clorofila (considerata de oamenii de stiinta ca fiind “sangele verde al plantelor”) ajuta la curatarea organismului de toxine, contin minerale si vitamine care intaresc sistemul imunitar, combat anemia, mentin vederea sanatoasa, imbunatatesc digestia, intarzie efectele imbatranirii, scad colesterolul, actioneaza ca adevarate diuretice naturale, combat efectele radicalilor liberi (factori suspectaţi de declanşarea cancerului) si încetinesc procesul de îmbătrânire.

Ingrediente

Salata:

  • 2 maini de frunze de spanac
  • 2 maini de frunze de salata verde
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 1 legatura de marar proaspat
  • 1 dovlecel
  • 2 legaturi de ridichi
  • 1 mana de germeni
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • Sare neiodata

 

Maioneza de avocado:

  • 1 avocado copt
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de apa
  • Sare neiodata

Mod de preparare

Taiati spanacul, salata, ceapa verde si mararul (de preferat cu un cutit ceramic, pentru ca astfel reduceti procesul de oxidare), dati dovlecelul pe razatoare, curarati si taiati ridichile. Puneti legumele si germenii intr-un bol si adaugati peste ele sucul de lamaie si sarea.

Separat intr-un robot de bucatarie prevazut cu lama in forma de “S” adaugati toate ingredientele pentru maioneza de avocado si procesati pana cand se transforma intr-o pasta fina.

Adaugati maioneza peste legume, amestecati si savurati.

Pofta buna!