- - in Retete Vegane

Sushi este un preparat cu specific nipon cu sute de ani de istorie si traditie. A devenit popular si iubit in toate colturile lumii. Variatia de peste crud folosit pt sushi poarta numele de “sashimi”, dar pe langa acestea exista si numeroase variante de sushi preparate complet din legume.

 

Ingrediente

Sushi:

  • 2 foi alge nori
  • 100 g quinoa
  • 1 avocado
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • Frunze de ceapa verde
  • Vlastari de mustar
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • Sare neiodata
  • Otet de orez
  • Putina miere (sau orice alt indulcitor preferati)

Sos:

  • 1 lingurita de hrean ras
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingurita otet de mere
  • ½ lingurita de miere (sau orice alt indulcitor preferati)

 

Mod de preparare:

Puneti quinoa la fiert impreuna cu ceapa, un morcov si un praf de sare (raportul quinoa- apa este de 1-2, adica la 100 g de quinoa sunt necesari 200 ml de apa). Fierbeti-o timp de 10 min, opriti focul si lasati-o s ase odihneasca pana la pregatirea celorlate ingrediente.

Taiati morcovul bastonase si marinati-l intr-o solutie facuta cu: 2 lingurite de otet de mere, 2-3 linguri de apa, un catel de usturoi strivit si un praf de sare. In felul acesta morcovul va avea o consistenta mai moale, si preparatul va fi mai usor de taiat.

Taiati julien ardeiul rosu, si avocado (acesta trebuie stropit imediat cu suc de lamaie deoarece oxideaza foarte repede).

Scurgeti quinoa de apa, amestecati-o cu un praf de sare si stropiti-o cu putin otet de orez si miere (optional).

Asezati pe o treime de foaie nori quinoa, puneti bastonasele de avocado, morcov si ardei rosu, frunze de ceapa si germeni si rulati strangand foarte bine.

Taiati ruloul in 4, 6 sau 8 bucati.

Separat intr-un vas amestecati ingredientele pentru sos.

Inmuiati bucatile de sushi in sos si savurati.

Pofta buna!