- - in Retete Vegane

Ingrediente:

  • 100 g tagliatelle din grau dur integral (spelta)- se gasesc la magazinele naturiste
  • 5 rosii
  • 1 mana de frunze de busuioc
  • 2-3 catei de usturoi
  • piper negru
  • 1ardei iute
  • 1/2 lingurita de miere (optional)
  • sare roz de himalaya
  • putin cimbru
  • 1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare: puneti la fiert pastele in apa cu sare, si fierbeti 3-4 minute conform instructiunilor de pe ambalaj.  Scoateti-le intr-o sita si treceti-le printr-un jet de apa rece pentru a opri procesul de fierbere. Introduceti rosiile in blender si procesati pana cand se tranforma in pasta. Puneti-le la fiert timp de cateva minute pana cand scad si se ingroasa, cand sunt aproape gata adaugati usturoi, sare, piper,  1/2 lingurita de miere (optional) si ardeiul iute tocat marunt, marunt si opriti focul. Pe o farfurie asezati pastele puneti sosul de rosii deasupra, presarati frunzele de busuioc taiate, cimbru si picurati peste paste uleiul de masline. Delicios!..ce pot sa spun..am o pasiune pt gluten…yumm Pofta buna, dragii mei!