- - in Retete Vegane

Un tort delicios, racoarea ananasului contrasteaza atat de placut cu ciocolata.

Ingrediente:

Blat:

  • 300 g migdale hidratate 8 ore
  • 100 g nuc hidratate 8 ore
  • 10 curmale hidratate o ora
  • 2 linguri de miere
  • O lingura de pudra de roscove
  • Un praf de sare.

 

Crema de ananas:

  • 200g caju
  • 400 g anans proaspat
  • 100 g unt de cacao topit la bain marie
  • 100 g miere
  • O pastaie de vanilie
  • 2 linguri de suc de lamaie

 

Crema de ciocolata:

  • 200 g caju
  • 100 g unt de cacao topit la bain marie
  • 150 g miere
  • ½ lingurita de scortisoara
  • Sucul de la o portocala
  • 30 de grame de cacao
  • O lingurita de sos de soia

 

Mod de preparare

Blat

  1. Spalati migdalele si nucile si puneti-le in robotul cu lama in “S”, adaugati curmalel taie marunt, mierea , pudra de roscove sis area, procesati astfel incat nucilesa nu fie foarte maruntite, blatul sa aiba o textura crocanta.
  2. Intr-o forma de tort cu fundul detasabil presarati fulgi de cocos pentru a evita lipirea compozitiei, asezati blatul si presati-l cu degetele. Dati la rece pana cand se prepara crema de ananas.

Crema de ananas:

1.introduceti nucile de caju in robotul cu lama in “S”, procesati pana cand acestea se maruntesc.

2. Adaugati ananasul, mierea, vanilia si sucul de lamaie si procesati in continuare.

3. puneti si untul de caco topit ulterior, iar cand compozitia a capatat o consistent cremoasa este gata.

4. asezati crema de naans peste blat si dati la congelator o ora.

Crema de ciocolata:

  1. Introduceti nucile de caju in robotul cu lama in forma de “S”, procesati pana se maruntesc.
  2. Adaugati restul ingredintelor cu exceptia untului si procesati in continuare.
  3. Adaugati in final untul de caco topit. Cand compozitia are o consistent cremoasa opriti robotul.
  4. Turnati crema de ciocolata peste cea de anans s dati totrtul la rece 3-4 ore.
  5. Decorati cum va place: cu ananas proaspat, nuci,fructe uscate, fulgi de migdale etc.

 

Pofta buna!