- - in Retete Vegane

Hummus-urile sunt cele mai rapide preparate vegane (daca excludem partea de hidratare), merg consumate in orice moment al zilei, cu bastoane de legume sau cu painici de toate felurile.

Fasolea roşie, are o forma care seamănă cu un rinichi, de unde provine şi denumirea ‘kidney’.

Fasolea roşie conţine amindon, magneziu, zinc, fier şi multe vitamine din grupa B, îndeosebi B6, care este răspunzătoare printre altele de asigurarea imunităţii organismului, a stării pielii şi a funcţionării sistemului nervos.

Fasolea este bogata in amidon, amidonul dă senzaţia de sațietate, vă protejează împotriva bolilor de cancer, stabilizează nivelul zahărului în organism şi ajută la eliminarea toxinelor. Dă organismului multă energie, care este utilizată treptat de către acesta – nu sunt doar calorii care „vă îngraşă”.

Sunt indragostita de acest preparat, si imi place sa il prepar in anotimpul rece si sa il combin cu muraturi de casa si painici de orez  (fara gluten).

Ingrediente:

  • 500 g fasole kidney
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingurita piper
  • 1-2 lingurite sare ( dupa gust)
  • 2 litrii apa pentru fiert
  • 300-400 ml apa pentru blendat

Mod de preparare:

Fasolea se pune la hidratat minim 12 ore, in felul acesta ea va elimina substantele care ingreuneaza digestia.

Dupa hidratare, se spala si se fierbe in cei 2 litri de apa, in care se adauga 1 lingurita de sare. Cand boabele sunt moi, gata fierte, se scot din vasul in care au fiert si se scurg intr-o sita. Ulterior in vasul unui robot cu lama in “S” se pun boabele fierte si restul ingredientelor. Se proceseaza bine pana cand rezulta o pasta fina. Daca va place hummus cu textura mai grosiera, puteti blenda mai putin. La final se potriveste gustul de sare si gata. O sa va iasa in jur de 10 portii, daca gatiti pentru putine persoane injumatatiti reteta, dar va spun din experienta ca mancarea este mult mai gustoasa daca o impartiti cu cei dragi: “Sharing is caring!”

Pofta buna!