- - in Retete Vegane

Am fost si sunt in continuare o mare iubitoare de paste si odata devenita vegana am transformat retetele clasice care continueau produse de origine animala in retete vegane mult mai delicioase si mult mai usoare pentru corp.

Inspiratia pentru reteta aceasta a venit la “marele fix”: aveam musafiri si oamenii daca vin la mine trebuie “musai“ hraniti, asa ca am creat o reteta de carbonara cu ce am avut in casa si a fost un mare succes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 400 g paste fara gluten (porumb sau orez)
  • 400 ml lapte de cocos
  • 500 g ciuperci pleurotus spalate si taiate feliute
  • 2 cepe spalate si taiate cubulete
  • 30 g fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lingurita de capere ( optional)
  • 200 g anghinare in ulei (optional)
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • Fulgi de chilli (optional)

Mod de preparare:

Ceapa se pune la “calit” intr-o tigaie, fara ulei, se pun cate 50 ml de apa din cand in cand pentru a nu arde ceapa. Este de evitat folosirea uleiului prajit. Cand ceapa devine sticloasa se adauga si ciupercile pleurotus, procedeul fiind acelasi (se adauga cate putina apa pentru a evita lipirea). Cand ciupercile s-au patruns se toarna laptele de cocos, se adauga fulgii de drojdie, caperele, usturoiul maruntit,  sarea si anghinarea. Se mai da un clocot, se potriveste gustul de sare si  sosul este gata.

Separat intr-un vas se fierb pastele “al dente”, respectand timpul recomandat de producator si se scurge de apa. Se pot pune peste sos, sau se pot portiona in farfurie turnand sos ulterior.

Vor rezulta 4 portii generoase.

Este o reteta simpla, cu ingrediente accesibile si foarte gustoasa.

Pofta buna!